Kategoriler

Dezenfeksiyon

Etkili Haşere Kontrolü Nasıl Yapılmaktadır?

Dezenfeksiyon ve haşere kontrolü, bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasını ve yayılmasını önlemeye yönelik tedbirlerdir ve sağlık denetimine tabi olan işletmeler için düzenli olarak yapılması zorunludur. Dezenfeksiyon işlemleri evleri, işletmeleri, kuruluşları yada dış mekanları zararlıların istilasından korumak, istila sonrası oluşan mikrop ve virüsleri temizlemek için uygulanmaktadır.

Dezenfeksiyon, zararlıların arkada bıraktıkları mikropları, virüsleri, dışkıları temizleme sürecidir. Ayrıca dezenfeksiyon işlemleri böcek, haşere, kemirgen ve sürüngen istilasından önce de uygulanarak evlere bu zararlıların girmesini engellemektedir.

Evlerde, işyerlerinde yada diğer mülklerde yapılan dezenfeksiyon işlemleri böcek, haşere ve kemirgen kontrollerini de içermektedir.

Böcek kontrolü, bulaşıcı hastalıkları ve alerjik reaksiyonlara sebep olan, zehirli yada zehirsiz böceklerin ve haşerelerin yok edilmesi işlemlerini içermektedir.

Kemirgen kontrolü, hastalıklara neden olan ve bulundukları etrafa zarar veren fare ve türlerini ortadan kaldırma işlemlerini içermektedir.

Böceklerin, haşerelerin, kemirgenlerin ve sürüngenlerin çoğu, insanlar ve evcil hayvanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturan bakterileri ve virüsleri taşımaktadır.

Kemirgenler, böcekler, haşereler ve sürüngenler, Salmonella, Hanta virus, Leptospiroz ve E. Coli gibi bir dizi hastalığa neden olan patojenleri taşımaktadırlar. Bu patojenler, böceklerin veya diğer zararlıların idrar veya dışkısı ile temas etme veya tükürüklerini bıraktıkları besinleri yanlışlıkla yeme yolu ile insanlara kolaylıkla bulaşmaktadır.

Resim
X