Kategoriler

Fırın İlaçlama

Fırın İlaçlama yaptırmadan önce ilaçlama yapılacak alanın keşif personeli tarafından incelenmesi maddi ve zaman kayıplarının önüne geçilmesi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarım Bakanlığının 30 Mart 2005 tarihli resmi Gazetede yayınlanan kanun gereğince Gıda ile teması bulunan madde ve malzemelerin kontrolü ve denetimi piyasa gözetimi, gereğince işletmelerin ruhsatlı ilaçlama kontrol ve ilaçlama yaptırmaları gerekmektedir.

Fırın ve pastane tarzı işletmeler haşerelerin en fazla görüldüğü alanlar arasında yer almaktadır. Gıda üretimi yapılan işletmelerde hijyenik bir ortam sağlanması insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yer kaplamaktadır.

Fırın İlaçlama yapmadan önce alanın iyi etüt edilmesi ve fizibilite raporu çıkarılması ve uygulamanın bu rapor doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Amatörce yapılan uygulamalar neticesinde zararlılardan kurtulmak isterken çok daha büyük risklerle karşılaşmak olasılığı oldukça yüksektir. Kimyasalları uygulayan personel bu sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Resim
X